Verse kruiden zijn een heerlijke toevoeging aan een maaltijd. Basilicum, peterselie, koriander, munt, wie gebruikt ze nou niet?! Maar niet iedereen heeft ze in de tuin staan en in de supermarkt is het vaak moeilijk om zelf te bepalen hoeveel je er van koopt. Hoe houd je een teveel aan verse kruiden zo lang mogelijk goed?
In deze video laat ik een paar trucjes zien waarmee je verse kruiden langer goed kan houden.
Anti-verspillingstip: Verse kruiden langer goed
Om kruiden te drogen hang je ze op een droge plek of leg je ze ongeveer twee weken op een schone theedoek. Keer ze regelmatig om. Als je ze kan verkruimelen zijn ze droog genoeg. Bewaar de gedroogde kruiden in een goed afsluitbare pot op een droge, donkere plek.
Meer tips van Daisy op hetkanWel vind je hier:
Wat is jouw voedselafdruk?
Zo houd je uien langer goed
Houdbaarheid van een ei testen
Met oud brood bakken
Nooit meer brood verspillen
Daisy werkt samen met het Voedingscentrum aan de campagne, Hoezo50kilo, om haar ideeën en tips tegen voedselverpilling met een groter publiek te delen.Tijdens haar studies had zij altijd bijbaantjes in de horeca. Daar zag ze liters soep door de wc gespoeld worden en vroeg ze zich af of de buffetbroodjes alleen voor de container gebakken werden. Zij besloot daar zelf niet meer aan bij te dragen en ging op zoek naar zoveel mogelijk manieren om verspilling te voorkomen. Naast haar werk voor de campagne is Daisy freelance filmmaker en journalist.
[adrotate banner = “41”]
Hier lees je wat het Voedingscentrum nog meer doet tegen verspilling.
Tijdens haar vele horecabaantjes viel het Daisy Scholte steeds meer op met hoeveel gemak mensen eten weggooien. Ze verzamelde kliektechnieken, restjesrecepten en verspillingsfeitjes en ging aan de slag voor het Voedingscentrum om Voedselverspilling tegen te gaan. In het boek ''Koken met restjes is leuk" bundelt zij de beste tips en recepten in een mooi boek voor in de keuken.