(Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Arctic Blue) – Vitamine D is belangrijk in de winter. Visolie wordt vaak het hele jaar door genomen. Er is nu Visolie & Vitamine D: 2-in-1, waar 0 vissen voor gevangen worden, want het wordt gemaakt van snijresten van kabeljauw filet… Hoe kan dat?
Meer weten waarom Arctic Blue oprichter Ludo van de Wiel zo’n fan is van Tony Chocolonely? Lees snel verder. Direct naar de kennismakingskorting (code: hetkanwel)? Klik hier.
Onderzoek laat zien dat onze kantoorbanen en het binnenspelen van kinderen lagere vitamine D niveau’s veroorzaakt. Vitamine D is belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden, spierfunctie, weerstand en tal van andere functies. Vroeger was een lepel levertraan (visolie met vitamine D) dan de remedie.
Tegenwoordig weten we dat de Omega-3’s uit vette vis en visolie zoveel andere gezondheidsvoordelen hebben. Onder andere goed voor groei en ontwikkeling van kinderen, ontstekingsremmend, goed voor hart en ogen én goed voor de hersenfunctie. Onze hersenen bestaan voor 60% uit vet, waarvan 13% uit het belangrijkste Omega-3 vetzuur DHA.
Arctic Blue’s oprichter Ludo van de Wiel werkte jaren bij een visolie producent, toen hij er achter kwam wat er schuil ging achter de herkomst van veel visolie. De Keuringsdienst van Waarde laat zien dat er tot wel 30 ansjovissen nodig zijn voor 1 visolie capsule.
Geïnspireerd door onder andere Tony Chocolonely, waar mens en milieu voorop staat, heeft hij Arctic Blue opgericht.
Bijkomend groot voordeel van de kleinschalige, duurzame manier van werken is het effect op de smaak. Het koude Noorwegen en het snel verwerken van verse visolie, zorgen dat de olie niet veroudert. Onbeschadigde vetzuren doen dan in je lichaam wat ze moeten doen. De olie zal ook niet oprispen. Door de subtiele smaak nemen kinderen de olie, zonder gemor, zo van de lepel of kan het in de yoghurt worden geroerd.
Voor vegetariërs/veganisten is er plantaardige algenolie met een capsule gemaakt van onder andere zeewier, waardoor deze als eerste in Nederland de Vegan registratie kreeg. Eén capsule bevat 250 mg van het belangrijkste DHA vetzuur, precies de hoeveelheid voor de Europese gezondheidsclaims voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen.
De bekende schrijfster, veganist en voedingskundige/diëtiste Lisa Steltenpool ziet Omega-3 algenolie dan ook als hét slot op de deur voor mensen die geen vis eten.
Je kunt verder lezen op de site van Arctic Blue of direct de MSC visolie gaan proberen: kennismakingskorting (code: hetkanwel).
hetkanWEL schrijft al sinds 2005 over een groener, eerlijker en leuker leven. Dit doen we regelmatig in samenwerking met bedrijven, die dit levensmotto onderschrijven. Soms plaatsen we een zogenaamd partnerblog in samenwerking met deze bedrijven. Dit doen we, omdat we nou eenmaal de financiële middelen nodig hebben om al die leuke content voor je te kunnen blijven maken. Belangrijk is om te weten dat we niet zomaar met iedereen in zee gaan. We werken alleen samen met bedrijven en organisaties die zich –net als wij- inzetten voor een groener, eerlijker en leuker leven.