Kun je sla bewaren langer dan enkele dagen? Meestal wordt die lekkere krop sla die je in de winkel koopt na korte tijd al slap en zelfs bruin. Maar het kan beter. Daisy Scholte ontdekte dat zij een krop sla een maand (!) lang kon bewaren met deze supertip. Ze legt eenvoudig uit wat je moet doen in deze video.
Daisy Scholte voert campagne tegen voedselverspilling met het project: Hoezo50kilo. Ze laat mensen via haar Facebook-pagina meekijken in haar leven. Ze laat zien hoe zij voedselverspilling voorkomt en deelt leuke en gemakkelijk toe te passen tips met video’s en tekst.
Lees ook
[adrotate group=”1″]
Geen voedselverspilling: geniet van een No Waste Soepje op Wereldvoedseldag
Een echte anti-verspillingstip: rijstkoekjes op basis van leftovers
14 gedachten over “Gemakkelijke supertip: zo houd je sla wekenlang goed”
ik vraag me ook af of t nitraat/nitriet gehalt niet toeneemt? afgezien daarvan: weegt het zolang bewaren en koelen wel op tegen een verse sla hebben (qua energie)?
Pingback: Tip: hoe kun je sla langer bewaren? - Lekker en Simpel
Een krop sla kan niet iets maken of verliezen wat het niet heeft .
Voedings waarde of gezonde stoffen verliezen is ook reinste onzin , want waar moeten die dan gebleven zijn deze vedampen echt niet .
Al met al een beetje “gezond “verstand haha.
De nadelen van nitraatvorming kun je neutraliseren door hoog vitamine C in ascorbaatvorm of nog beter in een niet-zure vorm als magnesiumascorbaat.
Pingback: Met deze eenvoudig supertip blijven bananen dagen langer goed » hetkanWel.nl
zelfs die koelkast is niet nodig. Ik doe datzelfde al jaren, maar dan zet ik het buiten. Daar is de lucht ook vochtiger.
Daarbij is ijsbergsla geen sla maar behoort tot de koolachtigen en blijft net als alle andere kolen daarom langer goed.
Wel eens bedacht dat het nitraat gehalte omhoog gaat bij het langer bewaren?
Geen goede tip dus.
Twee dagen? Bij mij blijft een krop ijsbergsla (of een stuk daarvan) wel een week goed als ik 'm in het plastic bewaar. Hooguit aan de buitenkant een paar verkleurde stukjes, maar die snijd je er af.
wel even onderscheid maken' ijsbergsla, sowieso al eindeloos houdbaar of de gewone( boter)sla
dat kruis in de steel snijden, waarom? zo maak je aanvoerkanalen in de stengel kapot! niet doen dus.
ijsbergsla is eigenlijk waardeloos. de meest voedingsrijke zijn de donkere soorten. eikenblad, bloedsla etc.
hoe donkerder hoe rijker aan mineralen..
Dank je wel voor de tip. Weer wat geleerd.
leuk bedacht Daisy, echter de voedingswaarde holt na een week of wat enorm achteruit , want zo.n krop heeft toch energie nodig om verder te groeien en dat haalt die uit zichzelf. net als een vaasbloem.
Gewoon direkt opeten dus
voedingwaarde van sla?
Inderdaad, sla heeft geen voedingswaarde.
Hij heeft het over de gezonde stoffen…
Waarom de automatische ondertiteling uitschakelen. Is een manier om doven buiten te sluiten.
Reacties zijn gesloten.