Rondo’s nemen me terug naar mijn middelbare schooltijd: toen je in de pauze niet heel veel meer kon kopen dan een roze koek of een rondo. Of er in die fabrieksversies ook echte spijs zat, durf ik te betwijfelen, maar er zat zeker geen hazelnootspijs in. In deze zelfgebakken versie van chef en patissier Ramon Brugman van BinnensteBuiten is dat wel het geval: totaal andere koek dus en helemaal niet zo moeilijk om te maken. Dus nu het bijna weekend is, lijkt het ons een perfect moment om iets lekkers voor bij de koffie te maken: Rondo’s met hazelnootspijs. Bakze! En eetze natuurlijk 🙂
Deeg: 225 g boter 150 g witte basterdsuiker 2 g zout 1/2 losgeklopt ei 300 g bloem 3 g bakpoeder 1/2 citroen (rasp) Hazelnotenspijs: 700 g hazelnoten 450 g suiker 200 ml honing 3 a 4 eiwit Decoratie: Hazelnoten zonder schil 1/2 losgeklopt ei
Zo maak je het klaar:
Zin om nog meer te bakken of te koken? Check dan hier de door ons verzamelde recepten.
Wyke Potjer is content manager van hetkanWEL. Ze heeft journalistiek gestudeerd en werkt sindsdien fulltime voor landelijke radio, televisie, print en online media. Ze is vegan, heeft geen auto, probeert plastic uit haar leven te bannen en biologisch te eten. Naast haar freelance bestaan als journalist geeft ze yogales (vinyasa en yin).