Als de lente in het land is, komt de asperge-gekte weer stevig opzetten, ook in huize Vegamuze! Hier gebruik ik groene asperges, want hun groene kleur geeft aan deze baked donuts een geweldige pastelgroene tint en brengt dus een kleurrijk lentepalet op je bord. De combinatie met frisse citroenmelisse – een toch wel ondergewaardeerd kruid – maakt deze donut helemaal lenteklaar!
Voor 12-16 donuts • 150 g groene asperges (gewicht na het schillen) • 2 el fijngehakte verse citroenmelisse • 280 g patisseriebloem • 150 g kristalsuiker • 2 tl bakpoeder • ½ tl baking soda • ¼ tl zout • 200 ml sojamelk • 100 ml plantaardige olie • 1 el plantaardige boter, om in te vetten Voor het glazuur: • 125 g poedersuiker • 2 el sojamelk • 1 druppel groene kleurstof, optioneel pistachenoten, fijngehakt, om te garneren citroenmelisse, om te garneren
Methode:
Foto: Toos Vergrote.
Lauri van Oosterom is historicus met een groen hart en een voorliefde voor schrijven. Ze is al jaren veganist, een enorme boekenwurm en drinkt liters thee. Ze is graag buiten in de natuur en probeert met veel liefde haar kamerplanten in leven te houden.