In Nederland hebben we heerlijk drinkwater uit de kraan. Toch zijn er steeds meer mensen die een waterfilter gebruiken. Dit maakt het water zacht maar verwijderd ook nog diverse afvalstoffen die in water kunnen zitten.
Hoeveel moet je drinken op een dag
Mensen bestaan voor 70 procent uit water en dat moeten we op peil houden. Je verliest op een gemiddelde dag ongeveer 2.5 liter vocht, doordat je naar de wc gaat en beweegt. Bij heftige inspanning en op een warme dag kan dat nog veel meer zijn. Wat je verliest moet je ook weer binnenkrijgen. Zo houd je je lichaam gezond.
Zo drink je genoeg
Volgens het Voedingscentrum haal je dagelijks ongeveer 1 liter vocht uit je eten. De rest moet je dus drinken (gemiddeld 1,5 liter per dag), maar dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Als je druk bezig bent, kun je bijvoorbeeld vergeten om regelmatig te drinken. Het helpt om vaste momenten op de dag te kiezen om te drinken. Bijvoorbeeld vlak voordat je gaat eten. Dan drink je in elk geval drie keer per dag. Er zijn ook apps, die je helpen herinneren. Of je kunt jezelf aanleren om overal een waterfles mee naar toe te nemen.
Schoon kraanwater
In Nederland komt water gewoon uit de kraan, waardoor je overal waar je komt een glaasje water kunt drinken. Hoe bijzonder dat is, merk je meestal pas als je naar landen reist waar dat niet zo is. Landen waar je je tanden niet kunt spoelen met het water uit de kraan, je waterfles niet even kunt bijvullen, of je groenten moet wassen met water uit een fles.
Toch gaat er ook wel eens iets mis. Op zes Utrechtse basisscholen werd in februari lood in het drinkwater gevonden. Dat kwam door oude waterleidingen en het drinken van dit water is schadelijk. Vooral voor jonge kinderen. Vorig jaar kwam naar buiten dat Chemours in Dordrecht grote hoeveelheden GenX in het water had geloosd. Hierdoor was het drinkwater in een groot deel van Zuid-Holland vervuild. En ook Zembla had laatst een programma over grote hoeveelheden medicijnen, die in het oppervlaktewater terecht komen, omdat deze stoffen onvoldoende door de afvalzuivering kunnen worden verwijderd. Gelukkig controleren Nederlandse waterbedrijven dagelijks of ons drinkwater. Als er iets misgaat, dan grijpen ze snel in.
Waterfilters maken je water nog lekkerder
Veel mensen kiezen – om het zekere voor het onzekere te nemen – steeds vaker voor gezuiverd water. Bronwater is niet goed voor het milieu, omdat het getransporteerd moet worden en in plastic flessen komt. Hierdoor kunnen er ook nog microplastics in het water komen. Een waterfilter is dan een goede optie. Daarmee heb je extra schoon drinkwater, gewoon uit de kraan, en hoef je dus geen plastic te kopen.
We vroegen Marcel Luijendijk van AQV systems wat hun waterfilter doet. “Een waterfilter zorgt ervoor dat het water nog lekkerder en zachter wordt en dat proef je niet alleen als je het drinkt, maar ook als je er thee of koffie mee zet. Diverse filters halen bacteriën, lood GenX stoffen, pesticiden, microplastics en chemicaliën uit het water en mineraliseren en vitaliseren het water. Als extra fijne bijkomstigheid kunnen ze het water basisch maken, wat helpt om je lichaam te ontzuren.“
Je kunt het apparaat ook meenemen als je op vakantie gaat. Dan weet je zeker dat je schoon water drinkt en dat scheelt ook op vakantie heel veel plastic.
Deze blog werd mogelijk gemaakt door AQV systems.
4 gedachten over “Waarom zou je een waterfilter gebruiken?”
Some times its a pain in the ass to read what website owners wrote but this internet site is rattling user genial! .
Hoi Marcel, ik heb de waterfilter nu al een half aar in gebruik en ben zeer tevreden, ik proef echt het verschil, zeker als ik bij mijn vriend ben, die heeft er nog geen, bah wat een vies water, we koken het dan smaakt het beter, maar Marcel maakt dat wat uit voor de schadelijke stoffen?
Ik vind het echt belachelijk om in Nederland een waterfilter te gebruiken. Resultaat van bangmakerij en aanstellerij. In bijvoorbeeld de UK zou een smaakfilter uitkomst kunnen bieden: in veel gebieden is het water zo hard dat het onthard moet worden wat af en toe een verschrikkelijk vieze chloorsmaak geeft die soms niet meer te maskeren is met sterke thee. Een filter tegen ziektes en dergelijke rotzooi is alleen nodig als het kraanwater daadwerkelijk onbetrouwbaar is of wanneer je water in de natuur drinkt.
wat een onzin, ons water is het schoonste van Nederland. Je kunt met een filter water niet van lood ontdoen, en wat is water vitaliseren? Springer en dan beestjes uit? En basis maken en zodoende je lichaam te ontzuren? Onbestaanbaar.
Dit artikel is alleen maar reclame voor een produkt dat je niet nodig hebt.
Reacties zijn gesloten.