Met haar nieuw kookboek Vegan voor iedereen wil Merel Wildschut, bekend van De Groene Meisjes, laten zien dat vegan eten heel simpel en toch ook superlekker kan zijn. Geen ellenlange lijsten met exotische ingrediënten dus, maar laagdrempelige gerechten die je zo in elkaar flanst. Eén daarvan, de vegan taco’s met pulled jackfruit en salsa verde, mochten wij alvast met je delen:
Voor 4 porties vegan taco’s
- 3 el plantaardige olie
- 2 el agavesiroop
- 1,5 tl mexicaanse kruidenmix
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 2 blikken jackfruit, uitgelekt
Voor de salsa verde
- 30 gr koriander
- 30 gr peterselie
- 2 jalapeñopepers, zonder zaadjes, fijngesneden
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 tl kappertjes
- 100 gr (groene) tomaatjes, fijngesneden
- sap van 1 limoen
- peper en zout naar smaak
Serveer met 8 tacoschelpen, rodekool, in reepjes, plantaardige zure room of kokusyoghurt en extra koriander voor de garnering.
Wat ga je doen?
- Meng in een schaal 2 eetlepels olie, de agavesiroop, Mexicaanse kruidenmix en het knoflookpoeder tot een marinade. Leg de jackfruit in de marinade en trek het vruchtvlees alvast een beetje uit elkaar. Dek af met plasticfolie en zet de schaal 2 uur in de koelkast.
- Maak de salsa verde: maal alle ingrediënten fijn in de blender. Het moet een mooie gladde saus worden. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar de salsa verde in een glazen pot in de koelkast.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de gemarineerde jackfruit circa 5 minuten tot het vruchtvlees helemaal uit elkaar valt.
- Verwarm de taco’s in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vul de taco’s met met pulled jackfruit, salsa verde, rode kook, plantaardige zure room en koriander.
Lees hier ons interview met Merel Wildschut naar aanleiding van het verschijnen van haar boek.