Food for Skin maakt 100% natuurlijke huidverzorging, die je huid voedt door gebruik te maken van groenten als basis. De Carrot Cleanser, Tomato base cream en een serum zijn als gezonde voeding voor je huid. Geen microplastics, chemicaliën en parfum. En daar staan de zussen Angela en Cathy voor, met als missie alle huidverzorgingsproducten schoon te maken. “We moeten stoppen met het toevoegen van ingrediënten die slecht zijn voor de natuur en microplastics is daar de grootste van.”
Het ontstaan van Food for Skin
Vijf jaar geleden begon Angela aan de reis om haar leven te verduurzamen; “Hoe maak ik bewustere keuzes?” Ze ging op zoek naar 100% natuurlijke huidverzorging zijn, die goed is voor je huid en er ook nog eens mooi uit ziet in je badkamer. Het lukte maar niet om te slagen in deze zoektocht. Haar frustratie uitte ze naar haar zus Cathy, die zei: “Waarom gaan we dat eigenlijk niet maken?” En zo was het zaadje gepland, Angela als marketeer en Cathy als huidspecialiste sloegen de handen ineen.
In november 2020 was het dan eindelijk zover; Food for Skin was gelanceerd! De naam waren ze snel uit, omdat bij het ontwikkelen centraal stond: “Hoe voed je de goede bacteriën op je huid zodat je een gezonde huid hebt in plaats van het bestrijden van problemen?” Bij het ontwikkelen vonden ze het dan ook erg belangrijk dat de ingrediënten van het product gelezen kunnen worden als een recept, waar je bij wijze van spreken mee kunt koken. Een half jaar na lancering heeft Food for Skin in mei 2021 maar liefst twee Dutch Beauty Awards mogen ontvangen. Naast een Gouden Award in de categorie ‘Groen Merk’ hebben ze ook de Award ‘Talent of the Year’ mogen ontvangen.
Ingrediënten uit circulaire stromen
“Hoe kunnen we gebruik maken van cosmetische oliën die gewonnen zijn uit circulaire stromen?” Angela heeft een vooruitstrevende blik en realiseerde zich dat het niet haalbaar is voor de natuur als alle cosmetica merken natuurlijke grondstoffen gebruiken. Dit is erg goed gelukt bij de ingrediënten van de Tomato Base Cream. “De olie en het tomatensap voor de crème zijn verkregen vanuit reststromen van een pastasaus fabriek. Het laboratorium haalt uit de pitjes en tomatenschillen, wat normaal gesproken afval zou zijn, waardevolle ingrediënten.” Haar missie is om alle ingrediënten vanuit lokale circulaire stromen te verkrijgen.
Bewustwording rondom microplastics
“Als we kijken naar de toekomst, zullen er wellicht nog een aantal producten bijkomen. We kunnen vast verklappen dat er dit voorjaar een zonnebrand aan zal komen.” Met deze uitbreidingen hopen ze als merk te kunnen groeien om zo meer impact te kunnen hebben om zich sterk te kunnen maken tegen microplastics. Naast het door ontwikkelen van Food for Skin zal de focus ook liggen op bewustwordingscampagnes. “Ik wil zorgen dat mensen zich bewuster worden waar ze mee smeren.” Een belangrijk element hiervan is het lezen van etiketten. Een tip die Angela je meegeeft: download de app Beat The Microbead.
HetkanWEL testpanel
Een aantal leden van het hetkanWEL testpanel hebben de proefsets van Food for Skin geprobeerd. De reacties waren enthousiast. Wat naar voren kwam was dat iedereen aangaf dat de producten goed bij zijn/haar huid passen. Angela legt uit dat het belangrijkste is dat je huid goed gevoed is, welk type huid je ook hebt. De Carrot Cleanser, Tomato base cream en het serum zijn als gezonde voeding voor je huid en daarom geschikt voor alle huidtypes. Het testpanel vindt het belangrijk dat producten 100% natuurlijk zijn en dan zit je bij Food for Skin goed. “Het is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de natuur.”
Hoe belangrijk vind jij het dat je huidverzorging 100% natuurlijk is en geen microplastics bevat? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.
-Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links-
2 gedachten over “Food for Skin: 100% natuurlijke huidverzorging met groenten”
Goedemorgen Charlot,
wat een mooi en goed idee om fruit en groente te gebruiken voor creme enz.
maar waarom zit dat in hemelsnaam in PLASTIC FLESSSEN????
Geen plastisc IN de creme maar wel EROMHEEN??
En waar gaan die plastic potten en flessen naartoe als ze leeg zijn?? Afval!!
Ik heb al jarenlang shampoo in een tablet, tandpasta in pilletjes en ook gezichtscreme in een glazen potje
(trouwens zelf gemaakt van caritéboter, kokosolie, olijfolie en cacaobote en rozenwater. Heerlijk!!)
Krijg ik een reactie van je??
Hartelijke groet,
Anita
Hallo Anita,
De flessen zijn niet gemaakt van plastic maar van Miron ultraviolet glas. Dit zorgt ervoor dat de producten beschermd zijn tegen licht en langer houdbaar zijn. Maak je geen zorgen, er komt geen plastic aan te pas!
Wat leuk dat je zelf je gezichtscrème maakt, klinkt als een heerlijk recept.
Groet
Reacties zijn gesloten.