Waar gaat ons online magazine over?

Ons online magazine HetkanWEL Anders Eten is de kroon op de Anders Eten Maand die we dit najaar (2021) organiseerde.  Dit tweede online magazine van hetkanWEL telt 96 pagina’s. Dit keer reisden we kriskras door Nederland om ons te laten inspireren en informeren door boeren, voedselboswachters, wetenschappers, schrijvers, activisten, idealisten, diëtisten, groendoeners en veranderaars. Want dat ons voedselsysteem op de schop moet, is duidelijk. En dat wij daar als consument met elke maaltijd aan kunnen bijdragen ook. We laten zien hoe deze mensen die verandering inzetten, geven praktische tips en delen heerlijke recepten. Want gezond eten moet toch ook vooral heel erg lekker blijven.

Hoe werkt een HetkanWEL online magazine?

Na aankoop van je online magazine ontvang je van ons een bestelbevestiging met daarin een link waarmee je zowel een pdf als Epub versie kan downloaden.

Als je voor de aankoop eenmalig een gratis account op onze webshop aanmaakt, zullen wij deze downloadlinks ook in je account zetten. Op die manier kan je het magazine altijd nog een keer downloaden via je account pagina op de site.

Na het aanmaken van een account kan je het magazine ook via de doorbladermodule hierboven op deze pagina lezen. Je maakt de bladzijden paginagroot met behulp van de ‘full screen button’ in de grijze  navigatiebalk onder de doorbladermodule en bladert er als een echt tijdschrift doorheen met behulp van de pijltjes links en rechts. De hoofdstukken in de inhoudsopgave zijn clickable (zodat je meteen bent waar je wezen wilt), net als de url’s met meer informatie achterin het magazine en de verwijzingen binnen het magazine. Dat scheelt weer eindeloos bladeren. 

We wensen je heel veel leesplezier! 

Voorproefje

Waarom zou je dit magazine willen lezen?

Na het uitbreken van de coronapandemie werd #supportyourlocals trending. We zagen meer dan ooit hoe kwetsbaar ons mondiale voedselsysteem is en vonden een manier om onze ‘eigen’ boeren, producent en ondernemers te steunen.

Dat ons voedselsysteem op de schop moet, is bij het merendeel van de bevolking inmiddels wel helder. Er is  te veel voedselverspilling, dierenleed, bodemverarming, achteruitgang van de biodiversiteit, oneerlijke handel, honger, obesitas, uitstoot van broeikasgassen, stikstof en plastic soep van de verpakkingen. 

Je zou er bijna somber van worden, ware het niet dat er al heel wat mensen bezig zijn serieuze stappen te zetten om het tij te keren en ons in de goede, groene, richting te duwen. In dit online magazine spreken we met een aantal van deze inspirerende veranderaars en laten we je zien dat er hoop gloort aan de horizon. Niet alleen vertellen we hun persoonlijke verhaal, maar we delen ook hun levenslessen, kennis en praktische tips met je. 

We hebben drie keer per dag de kans om te wereld te verbeteren met de voedselkeuzes die we maken. Dit magazine helpt je daarbij op weg. Veel leesplezier!