Smaak, de plantaardige keuken van Yerba – Walter Marskamp

Waar gaat het over?

Een magnum van asperges of panna cotta van bloemkool. Het klinkt in eerste instantie misschien niet heel aanlokkelijk, maar de gerechten van chef-kok Walter Marskamp zijn verslavend lekker. We interviewden hem en zijn vrouw Sally Mitchell voor ons boek HetkanWEL. Voor een groener, eerlijker en leuker leven. Samen runnen ze het plantforward restaurant Yerba in de Amsterdamse Pijp. Hier zijn alle gerechten plantaardig en doen ze niet aan voedselverspilling. Alles wordt gebruikt: van wortel tot de zaadjes en de schil. Smaak, de plantaardige keuken van Yerba (2020) raden we van harte aan voor alle lekkerbekken onder ons.

Bestel via onze affiliate link

We zijn echte boekenwurmen bij hetkanWEL en bespreken daarom regelmatig een groen boek. Let op: dit boek verkopen wij niet zelf. Het boek wordt verkocht door een  externe partij zoals Bol.com. Wel verdienen wij een klein percentage op elk boek dat via onze site wordt verkocht. Het zijn dus zogenaamde affiliate links.

“Ik probeer echt alles van het product te gebruiken, van top tot teen. Dus als ik asperges op het menu heb staan, dan maak ik een magnumijsje van de aspergeschillen. En als er gnocchi op de kaart staat, dan maak ik poeder van geroosterde aardappelschillen om daar later koekjes of ijs van te maken,” zegt Yerba-chef Walter Marskamp in het interview met hetkanWEL.

Lees verder… 

Onze aanraders:

We zijn echte boekenwurmen bij hetkanWEL en bespreken daarom regelmatig een groen boek. In onze shop zetten we onze aanraders voor je op een rij. Let op: dit zijn geen boeken die we zelf verkopen, maar die worden verkocht door een externe partij zoals Bol.com. Wel verdienen wij een klein percentage op elk boek dat via onze site wordt verkocht. Het zijn dus zogenaamde affiliate links.