De 9 meest gezonde voedingsmiddelen ter wereld

Wat zijn de meest gezonde voedingsmiddelen ter wereld? J.I. Rodale, oprichter van Rodale Publishing, was tientallen jaren geleden al groot aanhanger van de biologische landbouwbeweging in Amerika. Hij had een sterk geloof in de kracht van voedsel om te genezen. En na 65 jaar onderzoek geven wetenschappers hem gelijk. Al het voedsel dat hij in de jaren ’40 van de vorige eeuw aanprees, zitten nu standaard in een gezond dieet. We noemen elf van de meest gezonde voedingsmiddelen ter wereld volgens Rodale.

1. Gezonde voedingsmiddelen: Ahornsiroop

Rodale raadde in de vorige eeuw al het gebruik van witte suiker af. Hij adviseerde om in plaats daarvan ahornsiroop te gebruiken. Je hebt slecht een kleine hoeveelheid siroop nodig om je koffie, gebak of havermout zoeter te maken. Uit onderzoek blijkt dat ahornsiroop helpt bij de bestrijding van kanker en hart- en vaatziekten. Ahornsiroop is bij de supermarkt of natuurvoedingswinkel verkrijgbaar.

2. Champignons

Paddenstoelen en champignons zijn niet alleen gezond, ze zijn ook van belang bij het stimuleren van het immuunsysteem en het voorkomen van infecties. Daarnaast zijn ze waardevol in het bestrijden van bepaalde ziekten.

3. Honing

Rodale over honing: “Natuurlijke honing is een waardevolle toevoeging aan het dieet.” Het is rijk aan antioxidanten en wordt vaak gebruikt als ontsmettingsmiddel voor wonden. Daarnaast bevat het fyto-oestrogenen. De beste honing is gewoon verkrijgbaar bij de boer.

4. Kokosnoot

Kokosnoten zijn een goede bron van vetten en koolhydraten. Uit studies naar kokos en kokosolie blijkt dat het helpt tegen hart- en vaatziekten. Daarnaast bevat kokosolie laurinezuur, dat het immuunsysteem bacteriële en virale infecties helpt bestrijden.

5. Noten

Volgens Rodale zijn vooral okkernoten, pecannoten, hazelnoten en pijnboompitten heel gezond. Als je kiest voor organisch gecertificeerde noten, weet je zeker dat er veel eiwitten en mineralen in zit zonder een dosis bestrijdingsmiddelen. Daarnaast zijn walnoten en pijnboompitten goede bronnen van essentiële vetzuren die hersenen, hart en botten beschermen.

6. Waterkers

Waterkers bevat meer ijzer dan spinazie. Daarnaast hebben wetenschappers vastgesteld dat de antioxidanten uit waterkers long- en borstkanker helpt voorkomen.

7. Wilde bessen

Wilde bessen, en vooral bosbessen, hebben een hoger niveau van anti-antioxidanten dan hun gecultiveerde tegenhangers. Ze werken ontstekingsremmend en gaan ziekten als artritis en diabetes tegen. Rodale zelf was vooral dol op moerbeien en bramen.

8. Wilde rijst

Wilde rijst groeit niet met behulp van waterverontreinigende meststoffen en wordt geoogst op de minst milieubelastende manier. Het is rijk aan eiwitten, vezels en vitamine B.

9. Zeewier

Zeewier is rijk aan kalium. Men denkt zelfs dat de totale afwezigheid van hooikoorts in het Oosten komt doordat Japanners en Chinezen veel zeewier eten. Daarnaast is het rijk aan jodium, eiwit, magnesium en andere mineralen.

10 gedachten over “De 9 meest gezonde voedingsmiddelen ter wereld”

  1. Hallo,
    Ik schrijf u om u te informeren dat we persoonlijke leningen aanbieden met een tarief van 2%. We kunnen u leningen geven om trators of grond te kopen, zodat u landbouw of andere dingen kunt doen die u wilt doen. Neem rechtstreeks contact met ons op via e-mail: sduplens@gmail.com
    Met vriendelijke groet.

  2. Ula, wat er wordt beweert is dat het kanker kan voorkomen, dus meer preventief. Als je eenmaal kanker hebt, is het idd moeilijk om die nog te genezen zonder gebruik te maken van chemo etc.
    Wat erg belangrijk is, is het eten van niet geraffineerd voedsel; eten dat niet bewerkt is. Daarnaast gaan er veel voedingsstoffen verloren door massaproductie. Bovendien is biologisch eten natuurlijk veel gezonder, omdat er bij de productie (meestal) geen chemicaliën wordt gebruikt.
    Een grote factor die meespeelt bij het krijgen van kanker, zijn je genen. Dit is overigens de zwaarstwegende factor die meespeelt.
    Dus gezond eten, minder stressen, veel bewegen, zo onbewerkt en biologisch mogelijk eten en vooral goed zijn voor jezelf en de medemens, dan komt het allemaal goed. Dood gaan we toch een keer 😉

  3. Pingback: Ontdek rode palmolie, een superfood tjokvol gezonde vetten en caroteen - hetkanWel.nl

  4. Ik adviseer om vooral heel erg wantrouwig te zijn als mensen beweren dat je met ahornsiroop, champignons, honing en water kanker kunt genezen. En wild vlees? Afrikanen kregen er Ebola van.

  5. "Men denkt zelfs dat de totale afwezigheid van hooikoorts in het Oosten komt doordat Japanners en Chinezen veel zeewier eten. "
    Behalve dan dat hooikoorts toch echt wel gewoon bestaat in Japan in ieder geval… Ik ken in ieder geval genoeg Japanners met hooikoorts.

Reacties zijn gesloten.